To chyba najbardziej „smakowity” miesiąc w roku. Owoce są
soczyste i dojrzałe. Na rynkach, bazarach, stoiskach z owocami lub warzywami
oczy aż się cieszą! Dojrzałe truskawki,
czereśnie, morele, arbuzy kuszą swoim zapachem i kolorem. Oczarowani ich urodą, smakiem i zapachem
często kupujemy zbyt wiele. Co później zrobić z tym nadmiarem?
Świeże sezonowe owoce można przechować w lodówce. Do ich przechowania idealnie nadadzą się pojemniki z tworzywa sztucznego.Na rynku jest ich wiele kształtów i pojemności. Gwarantują one długą świeżość owoców, chronią je przed obcymi zapachami czy wysuszeniem. W takim pojemniczku można dać owoce dziecku do szkoły lub zabrać na spacer lub w podróż.My oczywiście lubimy owoce w ... RUKKOLI.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz